přeskočit k navigaci »

Německá tvarohová velikonoční štola podle receptu Honzy Krajče

02.04.2017

zařazeno v kategorii: Recepty | autor: Le Marché

 

Štola je oblíbené sváteční pečivo. Připravuje se jak na Vánoce, tak i na Velikonoce. A právě u příležitosti blížících se Velikonoc si můžete vyzkoušet jeden z oblíbených receptů Honzy Krajče - německou tvarohovou štolu.

Časová náročnost

Příprava 30 minut, tepelná příprava 60 minut (není počítán čas odpočinku těsta)

Ingredience na 4 porce

  • 1 prášek do pečiva
  • ½ hrnku plátkových mandlí (175 g)
  • ¾ hrnku cukru krystal (150 g)
  • 1 menší hrnek kandované pomerančové kůry (150 g)
  • ½ másla (125 g)
  • 3 hrnky polohrubé mouky (500 g)
  • 3 vrchovaté lžíce rozinek (50 g)
  • trochu rumu na rozinky
  • 1 měkký tučný tvaroh (250 g)
  • 2 vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • na potření máslo a moučkový cukr na posypání

Postup

  1. Rozinky namočíme do rumu. Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na malé kousky.
  2. Mouku s kypřícím práškem dáme na vál, nebo do robota. Do středu uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Přidáme ostatní suroviny. Tvaroh, cukr, pokrájené měkké máslo, mandle, vanilkový cukr, rozinky máčené v rumu a pomerančovou kůru.
  3. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme ½  hodiny rozležet. Potom z něj vytvarujeme štolu.
  4. Na plech s pečící, papírem vložíme štolu, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 170°C asi 1 hodinu. Hotovou štolu potřeme máslem a ihned posypeme moučkovým cukrem. Necháme prochladnout a krájíme na plátky.

Přejeme dobrou chuť a bohatou pomlázku.

Chcete-li ochutnat další gurmánské speciality z kuchyně Honzy Krajče, navštivte zážitkovou restauraci Le Marché Karlovy Vary.

 

« zpět na seznam příspěvků

 
 

odebírat newsletter a pozvánky na mail
Restaurace Le Marche
Mariánskolázeňská 4, 360 01 Karlovy Vary
otevřeno každý den kromě neděle
od 12.00 do 22.00 hodin
+420 730 133 695

najdete nás na mapě

 
  • English
  • Русский
  • Deutsch
FaceBook Kontakt Trip Advisor Villa Basileia