přeskočit k navigaci »

Libanonský salát Tabbúla (Tabbouleh) - recept J. Krajče

21.01.2016

zařazeno v kategorii: Recepty | autor: Le Marché

 

Libanonský salát Tabbúla si oblíbíte díky jeho snadné přípravě a vynikající svěží chuti. Může sloužit jako samostatný chod, nebo také jako příloha k masu (tradičně ke skopovému). Ochutnejte další z oblíbených receptů šéfkuchaře Honzy Krajče.

Časová náročnost

příprava 30 minut

Ingredince na 4 porce

  • 150 g bulguru
  • 2 velké svazky hladké petrželky bez stonků a nahrubo posekané
  • 6 oloupaných a na kostičky nakrájených rajčat
  • 6 nadrobno posekaných jarních cibulek
  • 6 lžíc posekané zelené máty
  • šťáva ze tří citrónů
  • 6 lžíce olivového oleje
  • 2 zelené saláty na ozdobu
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Bulgar v sítu propláchneme, vložíme ho do mísy a zalijeme vařící vodou tak aby byl přikrytý a necháme ho 25 minut bobtnat. Scedíme, necháme okapat a osušíme v utěrce.
  2. Přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme. Dochutíme solí a pepřem, podáváme s listy zelených salátů.
Přejeme dobrou chuť!

Chcete-li ochutnat další gurmánské speciality z kuchyně Honzy Krajče, navštivte zážitkovou restauraci Le Marché Karlovy Vary.

Dnešní menu >>
On-line rezervace >>
Kontakt >>
 

« zpět na seznam příspěvků

 
 

odebírat newsletter a pozvánky na mail
Restaurace Le Marche
Mariánskolázeňská 4, 360 01 Karlovy Vary
otevřeno každý den kromě neděle
od 12.00 do 22.00 hodin
+420 730 133 695

najdete nás na mapě

 
  • English
  • Русский
  • Deutsch
FaceBook Kontakt Trip Advisor Villa Basileia