přeskočit k navigaci »

Sezónní suroviny má zážitková kuchyně ráda! Jaké nás čekají na jaře?

30.03.2018

zařazeno v kategorii: Novinky z restaurace Le Marché | autor: Le Marché

 

S příchodem dalšího ročního období se mění nejen příroda, venkovní teploty a šatník. Spolu s ročním obdobím by se měl měnit i jídelníček. A to nejen v zážitkové restauraci, kde je využívání čerstvých sezónních surovin prakticky povinné, ale i u vás doma.

Mladé suroviny a svěží chuť

Jaro přináší do kuchyně, stejně jako do přírody, vše mladé. Zimní kořenovou zeleninu a dlouho tažené vývary střídají čerstvé jarní saláty a svěží zeleninové polévky. Menu doplňují různé mladé výhonky, cibulky a klíčky. Dobře uleželé hovězí maso začíná vytlačovat mladé jehněčí nebo rybí maso. Přichází oblíbená sezóna chřestu, hrášku, kopřiv, či mladých fazolek. Mladé čerstvé bylinky dodají jídlům svěží chuť. Všechny tyto a mnohé další jarní suroviny přináší očekávanou změnu a určitě i odlehčení do našich jídelníčků.

Užívejte si jaro také v kuchyni, nebo si ho přijďte užít do restaurace Le Marché v Karlových Varech. I na jaře pro vás připravujeme každý den nové menu z čerstvých sezónních surovin!

 

« zpět na seznam příspěvků

 
 

odebírat newsletter a pozvánky na mail
Restaurace Le Marche
Mariánskolázeňská 4, 360 01 Karlovy Vary
otevřeno každý den kromě neděle
od 12.00 do 22.00 hodin
+420 730 133 695

najdete nás na mapě

 
  • English
  • Русский
  • Deutsch
FaceBook Kontakt Trip Advisor Villa Basileia