přeskočit k navigaci »

Recept na rizoto se žampióny šéfkuchaře Honzy Krajče

30.06.2017

zařazeno v kategorii: Recepty | autor: Le Marché

 

Pokud hledáte recept na relativně snadné, rychlé, ale výtečné jídlo, určitě vyzkoušejte rizoto se žampióny podle šéfkuchaře Honzy Krajče.

Časová náročnost

příprava 5 minut, tepelná příprava 30 minut

Ingredience na 4 porce

  • 900 ml nesoleného kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 75 g nesoleného másla
  • 2 jemně posekané šalotky nebo 1 cibule
  • 275 g rýže na rizoto (arborio, carnaroli(
  • 75 ml bílého suchého vína
  • 100 g malých pevných žampiónů
  • 1 špetka šafránu
  • 2 lžíce creme fraiche nebo pevné kysané smetany
  • 50 g čerstvě strouhaného parmazánu

Postup

  1. Vývar přivedeme do varu. Mezitím v široké těžké pánvi rozpálíme olej s polovinou másla. Přidáme šalotku a 2 minut necháme zesklovatět. Přidáme plátky žampiónů a opékáme další 3 minuty. Přidáme rýži a promícháme tak aby veškerá rýže byla obalena tukem.
  2. Přidáme víno, šafrán a dusíme dokud se nevstřebá do rýže. Naběračkou přiléváme postupně vývar a mícháme dokud rýže nezměkne, ale má zůstat pevná na skus. Trvá to asi 20-25 minut.
  3. Vmícháme zbytek másla, creme fraiche a parmazán. Podle chutě dochutíme solí a pepřem, stáhneme z ohně, přikryjeme poklicí a necháme 2 minuty rizoto dojít, pak podáváme.
Přejeme dobrou chuť.

Chcete-li ochutnat další gurmánské speciality z kuchyně Honzy Krajče, navštivte zážitkovou restauraci Le Marché Karlovy Vary.

 

« zpět na seznam příspěvků

 
 

odebírat newsletter a pozvánky na mail
Restaurace Le Marche
Mariánskolázeňská 4, 360 01 Karlovy Vary
otevřeno každý den kromě neděle
od 12.00 do 22.00 hodin
+420 730 133 695

najdete nás na mapě

 
  • English
  • Русский
  • Deutsch
FaceBook Kontakt Trip Advisor Villa Basileia