přeskočit k navigaci »

Recept Honzy Krajče na žampióny plněné telecím masem a sýrem + foto postup

14.09.2017

zařazeno v kategorii: Recepty | autor: Le Marché

 

Spojení chuti hub, masa a sýru patří k velmi oblíbeným. Zabalte to všechno do kuličky, osmažte a máte výborné jídlo. Vyzkoušejte si připravit další recept Honzy Krajče - plněné žampióny telecím masem a sýrem. Máme pro vás i foto postup.

Časová náročnost

Příprava 30 minut, tepelná příprava 10 minut

Ingredience na 4 porce

Na žampiony:

  • 16 žampiónů
  • 200 g telecího mletého masa
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • 50 g taveného sýra
  • 50 g sýra pecorino
  • 1 vejce
  • 1 lžíci strouhanky
  • 1 lžíci hladké mouky

Na obalení:

  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 5 lžic hladká mouka
  • sůl
  • 250 g strouhanky

Na smažení:

  • 150 g rostlinného oleje

Postup

  1. Do mletého vepřového masa přidáme smaženou cibulku s česnekem, sůl, tavený sýr, pecorino, 1 vejce. lžíci strouhanky a lžíci hladké mouky. Promícháme.
  2. Velké žampióny oloupeme a vylomíme, nebo vyřízneme nohu. Pomocí lžíce naplníme žampióny připraveným masem.
  3. Smícháme mléko, hladkou mouku, vejce a sůl v hladké obalovací těstíčko. Žampióny pomocí tenké kuchařské vidličky obalíme v těstíčku a ve strouhance.
  4. Pomalu smažíme v horkém oleji do zlaté barvy.

TIP: Podáváme s bramborovou kaší, nebo zeleninovým salátem

Přejeme dobrou chuť.

Chcete-li ochutnat další gurmánské speciality z kuchyně Honzy Krajče, navštivte zážitkovou restauraci Le Marché Karlovy Vary.

 

« zpět na seznam příspěvků

 
 

odebírat newsletter a pozvánky na mail
Restaurace Le Marche
Mariánskolázeňská 4, 360 01 Karlovy Vary
otevřeno každý den kromě neděle
od 12.00 do 22.00 hodin
+420 730 133 695

najdete nás na mapě

 
  • English
  • Русский
  • Deutsch
FaceBook Kontakt Trip Advisor Villa Basileia