přeskočit k navigaci »

Recept Honzy Krajče na řecký česnekový krém

12.05.2017

zařazeno v kategorii: Recepty | autor: Le Marché

 

Výborný řecký česnekový krém se hodí jako předkrm, nebo jako příloha. Pokud jste o něm ještě neslyšeli a máte rádi řeckou kuchyni, určitě ho vyzkoušejte! Jak na to, radí náš šéfkuchař Honza Krajč v dalším receptu.

Časová náročnost

příprava 10 minut, tepelná příprava 30 minut

Ingredience na 1 misku

  • 3 oloupané stroužky česneku, lehce plochou stranou nože podrtit
  • 3 PL bílého vinného octa
  • 200 g brambor, oloupaných a pokrájených
  • 5 PL olivového oleje
  • sůl, podle potřeby
  • 4 černé olivy

Postup

  1. Stroužky česneku zalijeme octem, přikryjeme fólií a necháme v lednici přes noc marinovat.
  2. Brambory uvaříme v osolené vodě hodně do měkka. Scedíme a pod pokličkou je necháme 5 minut odpočinout.
  3. Brambory přendáme do mixéru, přidáme česnek i s octem, sůl a mixujeme do hladké hmoty. Postupně přidáváme olivový olej.
  4. Krém přendáme do misky, ozdobíme černou olivou a pokapeme zbytkem olivového oleje. Podáváme jako předkrm se selským chlebem jako mezze, nebo jako přílohu k pečeným nebo smaženým či grilovaným masům a rybám.

Přejeme dobrou chuť.

Chcete-li ochutnat další gurmánské speciality z kuchyně Honzy Krajče, navštivte zážitkovou restauraci Le Marché Karlovy Vary.

 

« zpět na seznam příspěvků

 
 

odebírat newsletter a pozvánky na mail
Restaurace Le Marche
Mariánskolázeňská 4, 360 01 Karlovy Vary
otevřeno každý den kromě neděle
od 12.00 do 22.00 hodin
+420 730 133 695

najdete nás na mapě

 
  • English
  • Русский
  • Deutsch
FaceBook Kontakt Trip Advisor Villa Basileia