přeskočit k navigaci »

Recept Honzy Krajče na holandskou hrachovou polévku „SNERT“

09.06.2017

zařazeno v kategorii: Recepty | autor: Le Marché

 

Vyzkoušejte si trochu jinou hrachovku. Honza Krajč si pro vás tento týden připravil recept na holandskou hrachovou polévku "Snert". Tato hustá a sytá polévka je v Holandsku tradičním porkmem.

Časová náročnost

příprava 30 minut, tepelná příprava 2,5 hodiny

Ingredience na 4 porce

  • 400 g zeleného hrachu
  • 2,5 l vody
  • 80 g čerstvé slaniny nakrájet na malé kostičky
  • malá vepřová nožka
  • 400 g holandských uzenek nebo jiné uzeniny, nakrájet na větší kousky
  • 650 g brambor, oloupat a nakrájet na kostky
  • 1 řapíkatý celer, oloupat a nakrájet na menší kousky
  • 1 karotka, očistit a nakrájet na menší kousky.
  • 1 pórek, očistit a nakrájet na půl plátky
  • 1 malý celer, oloupat a nakrájet na malé kostičky
  • sůl a pepř

Postup

  1. Propláchnutý hrách namočíme do studené vody a necháme přes noc odpočinout. Scedíme, zalijeme čerstvou vodou, přidáme vepřovou nožičku, slaninu, uzenky a pomalu vaříme hodinu a půl. Přidáme brambory a vaříme další půl hodiny.  Z hrnce vyndáme hrách a brambory a přes síto je propasírujeme do mísy a uschováme.
  2. Do vývaru přidáme zeleninu a vaříme půl hodiny až je zelenina měkká. Vyndáme vepřovou nožku z které vyndáme kosti, obrané maso nakrájíme na menší kousky, které vrátíme zpět do polévky. Přidáme propasírovaný hrách s bramborem a společně krátce povaříme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Přejeme dobrou chuť.

Chcete-li ochutnat další gurmánské speciality z kuchyně Honzy Krajče, navštivte zážitkovou restauraci Le Marché Karlovy Vary.

 

« zpět na seznam příspěvků

 
 

odebírat newsletter a pozvánky na mail
Restaurace Le Marche
Mariánskolázeňská 4, 360 01 Karlovy Vary
otevřeno každý den kromě neděle
od 12.00 do 22.00 hodin
+420 730 133 695

najdete nás na mapě

 
  • English
  • Русский
  • Deutsch
FaceBook Kontakt Trip Advisor Villa Basileia