přeskočit k navigaci »

Recept Honzy Krajče na bramborové lívanečky s hořčicí a cibulkou

05.08.2017

zařazeno v kategorii: Recepty | autor: Le Marché

 

Vyzkoušejte si rychlý recept Honzy Krajče na výborné bramborové lívanečky s hořčicí a cibulkou. Budou se skvěle hodit jako večeře, nebo chuťovka.

Časová náročnost

příprava 10 minut, tepelná příprava 10 minut

Ingredience na 4 porce (8 lívanců)

  • 6 vajec
  • 2 střední brambory
  • sůl a pepř
  • čerstvé oregáno podle potřeby
  • 5 lžic strouhanky
  • ostrá hořčice podle potřeby (dijon, kremžská…)
  • olivový olej podle potřeby
  • 2 cibule
  • sekaná zelená petrželka

Postup

  1. Vejce rozklepneme do mísy. Oloupané brambory najemno nastrouháme a přidáme k vejcím. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané oregáno, lžíci hořčice a strouhanku. Promícháme. Směs je tak hustá, že když nandáme směs lžící na talíř, chvilku drží tvar a potom se velmi pomalu uvolní.
  2. Na teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej na střední stupeň teploty. Pomocí lžíce nandáme těsto na pánev – 1 vrchovatá lžíce je jeden lívanec. Pomalu pečeme po obou stranách.
  3. Hotové lívance potřeme hořčicí a nakonec ozdobíme na jemná kolečka nakrájenou cibulku s nasekanou petrželkou.

TIP: Můžeme podávat s opečenými plátky uzeného masa a zelným salátem.

Přejeme dobrou chuť.

Chcete-li ochutnat další gurmánské speciality z kuchyně Honzy Krajče, navštivte zážitkovou restauraci Le Marché Karlovy Vary.

 

« zpět na seznam příspěvků

 
 

odebírat newsletter a pozvánky na mail
Restaurace Le Marche
Mariánskolázeňská 4, 360 01 Karlovy Vary
otevřeno každý den kromě neděle
od 12.00 do 22.00 hodin
+420 730 133 695

najdete nás na mapě

 
  • English
  • Русский
  • Deutsch
FaceBook Kontakt Trip Advisor Villa Basileia