přeskočit k navigaci »

Recenze restaurace Le Marché ve speciálu časopisu EURO – Top restaurace

02.07.2015

zařazeno v kategorii: Novinky z restaurace Le Marché | autor: Le Marché

 

Každý rok vychází ve speciálu týdeníku Euro seznam 25 nejlepších českých restaurací. V letošním roce můžete mezi těmito nezávislými recenzemi najít také jednu jedinou karlovarskou restauraci. A je jí právě restaurace Le Marché Karlovy Vary!

Abyste si i vy mohli přečíst hodnocení, na které jsme patřičně hrdí, uvádíme citaci této recenze, jejímž autorem je Petr Holec.

Le Marché

Vyhněte se kolonádě, jestli se chcete v Karlových Varech dobře najíst za slušnou cenu.

Mezinárodní filmový festival sice dodává Karlovým Varům nablýskaný punc světovosti, ve skutečnosti však spíš jen maskuje, že nejznámější tuzemské lázeňské město zoufale boxuje nad svou váhou, mám-li použít termín z ringu.

Téměř totální sázka na Rusy město ztrestala, nejen pokud jde o ceny nemovitostí, ale i gastronomicky. Málokdo na světě sice umí peníze rozházet tak velkoryse jako právě Rusové, ti však s sebou zpravidla nenesou i kvalitu. Dejte jim zdání pohostinnosti a nechte vodku téct proudem a rádi zapomenou, že na italskou pizzu nepatří eidam. Jednou z kvalitních restaurací, která se vymyká z šedi průměru je určitě Le Marché. Trochu zbytečně si říká „gurmánská", protože gurmánská by měla být v principu každá restaurace. Ale popořadě: zvenku nenápadný podnik sídlí ve stylové lázeňské vile Basileia, jež se nachází u hlavní silnice vedoucí kolem hotelu Pupp směrem k jižní části lázní. Le Marché působí romantickou lázeňskou idylkou už zvenku. Jednopatrová vila, v jejímž horním patře se nachází penzion a odkud se nese klavírní koncert, má kolem sebe zahrádku plnou květin. Ta se navíc táhne až k říčce Teplá, takže sedíte přímo nad vodou. Kuchyni Le Marché šéfuje Jan Krajč, šéfkuchař vyučený v předních českých i zahraničních restauracích, a gastronomicky má restaurace nejblíže asi k Francii, byť se tu samozřejmě mísí i jiné vlivy haute cuisine. A podobně různorodé je i menu, které se permanentně mění podle sezony i nabídky dodavatelů.

Já jsem jedl jeden z nejlepších karotkových krémů i selečí líčka. Hustou polévku s krutony ještě zjemňuje olivový olej, který jí navíc dodává i přírodní chuť. Zdejší selečí líčka pro změnu dochucuje lanýž a jako příloha kromě zeleniny doprovázejí pecorinové koblížky. V Le Marché evidentně vědí, co které maso potřebuje, takže výsledkem je úžasně křehké, šťavnaté a delikátní selečí v poctivé šťávě. Pokud ale neholdujete těžším masům, mívají na menu i ryby, třeba pečené na másle. A navečer někdy vaří pravou francouzskou bujabézu nebo podávají foie gras s perníkovou brioškou a jablíčky na karamelu. K tomu všemu si můžete dopřát moravské, francouzské nebo italské víno, jehož ceny zde nelezou ven střechou. A navíc zde mají i turismem nezničenou obsluhu.

PETR HOLEC

zdroj: Top restaurace, speciál časopisu Euro

 

« zpět na seznam příspěvků

 
 

odebírat newsletter a pozvánky na mail
Restaurace Le Marche
Mariánskolázeňská 4, 360 01 Karlovy Vary
otevřeno každý den kromě neděle
od 12.00 do 22.00 hodin
+420 730 133 695

najdete nás na mapě

 
  • English
  • Русский
  • Deutsch
FaceBook Kontakt Trip Advisor Villa Basileia