přeskočit k navigaci »

Paella - recept šéfkuchaře Honzy Krajče

15.06.2017

zařazeno v kategorii: Recepty | autor: Le Marché

 

Paella je tradiční španělský recept. Podobně jako další pokrmy středomořské kuchyně je plná čerstvé zeleniny a mořských plodů. Nechybí ani olivový olej. Abyste si toto jedinečné spojení chutí užili, nemusíte hned cestovat k moři. Paellu si můžete připravit i doma. Zkuste třeba recept našeho šéfkuchaře Honzy Krajče.

Ingredience na 4 porce

  • 1,4 l neslaného vývaru (rybí nebo kuřecí)
  • 1 špetka šafránu
  • 2 drcené stroužky česneku
  • 90 ml olivového oleje
  • 2 malé bobkové listy
  • 1 jemně posekaná cibule
  • 2 červené papriky, překrojené na půlky, zbavené semen a pokrájené na pruhy
  • 200 g filetu z mořské ryby pokrájený na 2,5 cm kousky (pevné maso, např. mořský ďábel)
  • 200 g malé olihně, očištěné a pokrájené na kousky
  • 4 oloupaná a pokrájená rajčata
  • 1 lžička mleté papriky
  • 450 g rýže na rizoto
  • 200 g čerstvých očištěných mušlí zaděnek
  • 12 oloupaných a očištěných krevet
  • 250 g očištěných mušlí slávek
  • 50 g vařených zelených fazolek
  • 50 g vařeného hrášku
  • dílky citrónu na ozdobu
  • sůl

Postup

  1. Rybí vývar nalijeme do rendlíku, přidáme šafrán, ½ množství česneku a 5 minut povaříme. Mezitím ve velké pánvi na paellu rozehřejeme olej. Vložíme druhou polovinu česneku, cibuli, bobkový list a za nízké teploty 1 – 2 minuty restujeme. Přidáme proužky papriky a 5 minut opékáme. Přidáme rybu, olihně a restujeme až se ryba nezatáhne.
  2. Zvýšíme teplotu, vmícháme rajčata, mletou papriku a dusíme až se šťáva z rajčat skoro nevypaří. Přidáme rýži, zalijeme horkým vývarem, přidáme mušle. Ztlumíme plamen a zlehka dusíme 15 – 20 minut dokud není rýže skoro měkká. Přidáme krevety. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody. S pánví občas zatřeseme, ale nemícháme, na dně pánve se vytvoří zlatavá kůrka zvaná soccarat.
  3. Když se absorbuje skoro veškerá tekutina přidáme fazolky a hrášek a jemně vmícháme do směsy. Vyhodíme všechny mušle které se neotevřely. Podle potřeby dochutíme solí.
  4. Podáváme s kousky citrónu.
Přejeme dobrou chuť.

Chcete-li ochutnat další gurmánské speciality z kuchyně Honzy Krajče, navštivte zážitkovou restauraci Le Marché Karlovy Vary.

 

« zpět na seznam příspěvků

 
 

odebírat newsletter a pozvánky na mail
Restaurace Le Marche
Mariánskolázeňská 4, 360 01 Karlovy Vary
otevřeno každý den kromě neděle
od 12.00 do 22.00 hodin
+420 730 133 695

najdete nás na mapě

 
  • English
  • Русский
  • Deutsch
FaceBook Kontakt Trip Advisor Villa Basileia