přeskočit k navigaci »

Mušle sv. Jakuba s čočkou podle receptu Honzy Krajče

19.05.2017

zařazeno v kategorii: Recepty | autor: Le Marché

 

Mušle svatého Jakuba (nebo také hřebenatky svatojakubské) patří mezi oblíbené mořské plody. Jejich maso je velmi křehké a svou chutí vzdáleně připomíná ořechy. Pokud toužíte do svého vaření vnést trochu exotiky a vyzkoušet něco nového, jsou mušle sv. Jakuba tou správnou cestou. Zkuste si je připravit podle receptu našeho šéfkuchaře Honzy Krajče s čočkou. Netroufnete-li si, přijďte je ochutnat do Le Marché. Na našem menu se objevují v různých obměnách pravidelně.

Časová náročnost

Příprava 15 minut, tepelná příprava 40 minut

Ingredience na 4 porce

  • 1 střední cibule, nadrobno pokrájená
  • sezamový olej
  • 2 stroužky česneku, podrcené a nasekané
  • 1 lžíce chilli pasty
  • 260 g předvařené čočky
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 2 jarní cibulky, očistit a nadrobno nasekat
  • 1 lžička červené kari pasty
  • 1 lžička nasekaného kořene zázvoru
  • 200 ml kokosového mléka
  • 400 g masa z mušlí Sv. Jakuba
  • sůl

Postup

  1. Předvařenou čočku uvaříme ve vodě do měkka. Scedíme a necháme okapat.
  2. Na oleji orestujeme cibuli a česnek do růžové barvy. Vmícháme chilli pastu, přidáme čočku, vývar, jarní cibulku a 10 minut zprudka povaříme.
  3. Přidáme červené kari, zázvor, kokosové mléko a 5 minut podusíme. Dochutíme solí.
  4. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme maso z mušlí, osolíme, přidáme k čočce a ihned podáváme.

Přejeme dobrou chuť.

Chcete-li ochutnat další gurmánské speciality z kuchyně Honzy Krajče, navštivte zážitkovou restauraci Le Marché Karlovy Vary.

 

« zpět na seznam příspěvků

 
 

odebírat newsletter a pozvánky na mail
Restaurace Le Marche
Mariánskolázeňská 4, 360 01 Karlovy Vary
otevřeno každý den kromě neděle
od 12.00 do 22.00 hodin
+420 730 133 695

najdete nás na mapě

 
  • English
  • Русский
  • Deutsch
FaceBook Kontakt Trip Advisor Villa Basileia