přeskočit k navigaci »

Fazole na kyselo s bramborem a uzeným masem - recept maminky Honzy Krajče

31.08.2017

zařazeno v kategorii: Recepty | autor: Le Marché

 

"Jako malý kluk jsem toto jídlo miloval a miluji dodnes." Říká Honza Krajč, šéfkuchař restaurace Le Marché v Karlových Varech. Je to i vaše oblíbené jídlo? Vyzkoušejte si ho připravit podle receptu jeho maminky.

Ingredience

  • 400 g velkých bílých fazolí,
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • 200 g uzeného masa na vaření
  • 4 velké brambory
  • 0,3 l mléka
  • voda
  • jíška

Postup

  1. Fazole přes noc namočíme do studené vody. Ve stejné vodě dáme vařit, po chvíli přidáme na menší kostičky nakrájené uzené maso a vaříme skoro do měkka.
  2. Přidáme mléko a nakrájené brambory. Když jsou brambory skoro měkké, zahustíme jíškou do krémové konzistence.
  3. Uvaříme do měkka, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a převařeným octem.
Přejeme dobrou chuť.

Chcete-li ochutnat další gurmánské speciality z kuchyně Honzy Krajče, navštivte zážitkovou restauraci Le Marché Karlovy Vary.

 

« zpět na seznam příspěvků

 
 

odebírat newsletter a pozvánky na mail
Restaurace Le Marche
Mariánskolázeňská 4, 360 01 Karlovy Vary
otevřeno každý den kromě neděle
od 12.00 do 22.00 hodin
+420 730 133 695

najdete nás na mapě

 
  • English
  • Русский
  • Deutsch
FaceBook Kontakt Trip Advisor Villa Basileia