přeskočit k navigaci »

Bramborová tortilla s chorizem - recept Honzy Krajče

10.08.2017

zařazeno v kategorii: Recepty | autor: Le Marché

 

Tortilla není jen pšeničná placka. Náš šéfkuchař Honza Krajč má pro vás recept na bramborovou tortillu, která může být rychlou večeří, nebo snackem, jímž pohostíte návštěvu. Příprava není složitá. Určtitě ji vyzkoušejte!

Ingredience na 4 porce

  • 600 g oloupaných brambor
  • 100 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g pikantní klobásy (chorizo)
  • 8 ks vejec
  • 1 ks červené kapie
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl a pepř podle potřeby
  • petrželka podle potřeby

Postup:

  1. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli a klobásu nakrájíme na kolečka.  Česnek na plátky. Kapii na kolečka.
  2. Postupně vše orestujeme na pánvi s olivovým olejem. Brambory pomalu a do pěkné barvy. Veškeré opečené suroviny dáváme do jedné velké mísy. Nakonec přidáme vejce, sůl, pepř a sekanou petrželku. Opatrně promícháme.
  3. Pánev s nepřipékavým povrchem a vysokou stěnou ohřejeme na střední teplotu. Nalijeme olivový olej a na olej vložíme připravenou směs. Tortilla je vysoká asi 2 - 3 cm. Urovnáme a velmi pomalu pečeme na malém stupni teploty. Když je tortilla zespodu lehce pečená, dáme do horké trouby dopéct.
  4. Hotovou tortillu sešoupneme na prkénko a nožem nakrájíme na porce. Zdobíme podle fantazie a ihned podáváme.
Přejeme dobrou chuť.

Chcete-li ochutnat další gurmánské speciality z kuchyně Honzy Krajče, navštivte zážitkovou restauraci Le Marché Karlovy Vary.

 

« zpět na seznam příspěvků

 
 

odebírat newsletter a pozvánky na mail
Restaurace Le Marche
Mariánskolázeňská 4, 360 01 Karlovy Vary
otevřeno každý den kromě neděle
od 12.00 do 22.00 hodin
+420 730 133 695

najdete nás na mapě

 
  • English
  • Русский
  • Deutsch
FaceBook Kontakt Trip Advisor Villa Basileia